Monday, December 20, 2010

Γκρίνια

(Παρακαλούνται οι αλλεργικοί στην έστω και δικαιολογημένη γκρίνια να απομακρυνθούν από τις οθόνες τους. Consider yourselves warned.)

Β-β-β-βαρέθηκα.
Β α ρ έ θ η κ α.


Μου την έχει δώσει. Γιατί γιατί γιατί να είναι μερικοί άνθρωποι τόοοσο ΖΩΑ;
Γιατί να μην υπάρχει ούτε δείγμα νοημοσύνης; Δείγμα ρε παιδί μου. Να πεις ότι ξέρεις πώς είναι, χάριν της βιοποικιλότητας. Μπα.

Ύστερα σου λέει ψάχνουν για νοήμονα ζωή σε άλλον πλανήτη. Δεν την ψάχνουν καλύτερα σε ΑΥΤΟΝ τον πλανήτη πρώτα;

Τελικά οι χαζοί, οι κουτοπόνηροι, οι αναίσθητοι, οι διπρόσωποι, οι μαλάκες και οι άχρηστοι είναι αυτοί που πηγαίνουν μπροστά. Οι κενοί, οι γλύφτες και οι απατεώνες περνούν καλά. Ίσως επειδή είναι ίδιοι με τα σκατά, και ως γνωστόν τα σκατά επιπλέουν.

Ένας φίλος κάποτε με είχε συμβουλέψει να μην αφήνω τις διαθέσεις των άλλων να καθορίζουν την δική μου διάθεση. Την έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτήν την συμβουλή, να λειτουργεί σαν δικλείδα ασφαλείας, και κάτι τέτοιες ώρες έρχεται μπροστά, κατεβάζει το ρολλό και με προστατεύει από τις μολότωφ της ατελείωτης μαλακίας που πέφτουν βροχή τριγύρω. Δεν γίνεται όμως πάντα. Κάποιες στιγμές αρχίζει το μυαλό να κουδουνίζει και το μόνο που θέλεις είναι ΗΣΥΧΙΑ.

Για γίνε πιο συγκεκριμένη. Μπα... δεν αξίζει ούτε ένα λεπτό παραπάνω. Ούτε το χτύπημα των πλήκτρων. Ούτε το τσιγάρο που θα καπνίσω για να γράψω. Τίποτα, δεν αξίζει τίποτα. Ούτε το σάλιο για να φτύσω. Προτιμώ να το καταπιώ, να μην στεγνώσει κι ο λαιμός.

Και γιατί ρε αν περνάνε τόσο καλά τέλος πάντων δεν κάνεις κι εσύ τα ίδια να ηρεμήσεις;
Γιατί τότε δεν θα το λυπάμαι το πρωί το σάλιο, όταν θα κοιτάζομαι στον καθρέφτη.

Και τι δηλαδή, εσύ δεν περνάς καλά;
.............
Φυσικά και περνάω καλά, και πολύ καλά, σε πείσμα όλων. Απλώς μερικές ώρες της ημέρας απαιτούν πολύ περισσότερο κόπο και ψυχραιμία για να περάσουν.

Αλλά πολύς κόπος ρε γαμώτο, και για το τίποτα.

4 comments:

Я верю в Сталина said...

join the club...

amfipolos said...

κι εσύ ε; τελικώς μερικά πράγματα δεν γνωρίζουν σύνορα...

Elrond said...

Θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή, αλλά ένας φίλος μου είχε πει ότι ‘η υπομονή κάνει κύλια’ γι’ αυτό βάλε φωνή!!!!!!!! Οι μαλάκες είναι αμέτρητοι!!!! Και είναι παντού….!!! Ανάμεσα μας….!!!! Σα θρίλερ μοιάζει ε? ΕΙΝΑΙ!!!!

amfipolos said...

ΕΙΝΑΙ!!! αυτό ακριβώς είναι, θρίλερ! Επιδημία έχει πέσει ρε γμτ; Έχει γίνει ο κόσμος μία άμορφη μάζα, να παρασύρεται ο ένας από τον άλλον τόσο εύκολα; Είναι σε έναν χώρο ο ένας μαλάκας και κολλάει και τους άλλους, πραγματικά σαν επιδημία;
Όπως και να έχει νομίζω ότι έχεις δίκιο. Προσπαθώ να το καταπολεμήσω με αδιαφορία αλλά δεν πιάνει το κόλπο. Νομίζω πως πρέπει να δράσω...
Καλησπέρα!